Iarna îi urează primăverii bun venit, iar Bivolul de Aur vă felicită cu venirea Noului An


来源: 欧洲侨报   时间:2021-02-08 20:51:10

Iarna îi urează primăverii bun venit, iar Bivolul de Aur vă felicită cu venirea Noului An
-- Ambasada Chinei în România vă invită să sărbătoriți pe „cloud” Festivalul Primăverii
 
Bivolul de aur sărbătorește noul an, în timp ce șobolanul de jad se întoarce la palat, iar Noul An dă naștere unei noi speranțe. Cu ocazia Festivalului Primăverii, Ambasada Chinei în România va lansa simultan, în perioada 4-17 februarie, o serie de activități intitulate „Happy Chinese New Year ” online pe site-ul oficial al Ambasadei și pe platforma de Facebook. Vă invităm să sărbătoriți cu noi Anul Bivolului!
Contul Facebook al Ambasadei Chinei în România:
@AmbasadaChineiinRomania
Pagina web:  
    https://www.facebook.com/AmbasadaChineiinRomania
 
Program
4 februarie, joi, 10:30
Live: Ceremonia de lansare și concertul de deschidere a ”Happy Chinese New Year” al Ministerului Culturii și Turismului 2021

5 februarie, vineri, 19:30
Reluarea ceremoniei de lansare și concertul de deschidere al “Happy Chinese New Year” din 2021

11 februarie, joi, 19:30
Video de salutări cu ocazia Festivalului Primăverii
"China Frumoasă" -Gala Festivalului de Primăvară
Videoclipurile de scurt metraj "China Frumoasă, Gala Festivalului de Primăvară” reprezintă tradițiile populare, mâncarea de anul nou și viața rurală în seara Festivalului de primăvară, care au fost urmate de mulți ani în zonele Liaoning, Shanxi, Fujian, Sichuan, Zhejiang și alte locuri.
„Gustul chinezesc” - Atelierul de mâncare de Festivalul Primăverii
„Gustul chinezesc” - Atelierul de mâncare de Festivalul Primăverii selectează patru mari locuri de bucătărie faimoasă: Beijing, Huaiyang, Guangzhou și Sichuan, prezentând delicatese locale din cadrul Festivalului Primăverii, arătând peisajele, relicvele istorice, poveștile culturale și obiceiurile Festivalului Primăverii.
12 februarie, vineri, 19:30
„Anul Nou” - desene animate decupate din hârtie
Filmulețul scurt de animație „Anul Nou” folosește materiale din hârtie decupată, realizate de către Fu Zhao'e, considerat moștenitorului culturii intangibile la nivel național. Filmulețul relatează povestea chineză în care „Anul” reprezintă conotațiile culturale de a părăsi vechiului și a întâmpina noul, prin binecuvântări recunoscătoare, reuniune și armonie, așteptând cu nerăbdare viitorului adus de Festivalul Primăverii, exprimând idealurile comune , așteptările și viziunea asupra omenirii.
„Primăvara universală” - expoziție virtuală tematică ”Happy Chinese New Year”
Sala de expoziție virtuală, în stilul rezidențial tradițional, folosește diverse mijloace, cum ar fi interacțiunea video, pentru a se concentra asupra festivalului natural pe trei direcții principale (An Nou fericit, înlocuire naturală și renașterea), Vacanță de familie (Sărbătorirea Festivalului Primăverii - Reuniunea de familie și longevitatea) și Festivalul Lumii (An Nou fericit - sărbătorim viitorul cu întreaga lume). Expoziția prezintă obiceiuri și elemente de sărbătoare tipice Festivalului de primăvară, astfel încât vizitatorii să poată simți profund atmosfera plină de viață și liniște a Anului Nou Chinezesc și, în același timp, să simtă farmecul cultural unic plin de căldură, afinitate, respect pentru natură și speranță.
13 februarie, sâmbătă, 19:30
„Ascultând limbajul porțelanului, vizităm lumea” - Expoziție interactivă
Expoziția interactivă „Ascultând limbajul porțelanului, vizităm lumea” conduce publicul să „viziteze” Longquan, să experimenteze moștenirea, să simtă gustul, apropiindu-se de meșter și de cuptor de o mie de ani.
”Spectacol pe gheață” - Seară de artă acrobatică pe gheață
Spectacolul pe gheață reprezintă cultura și istoria gheții și zăpezii din provincia Heilongjiang.
14 februarie, duminică, 19:30
Festivalului Lanternelor Qinhuai
Videoclipul prezintă Festivalul Lanternelor Qinhuai, cea mai mare și mai influentă activitate de cultură populară tradițională din provincia Jiangsu în timpul Festivalului de primăvară. În 2006, „Festivalul lanternelor Qinhuai” a fost selectat în primul lot de liste naționale de patrimoniu cultural imaterial.
O plimbare cu celebra bloggeriță Maria din România la Festivalul Lanternelor Qinhuai din Nanjing
Celebra bloggeriță Maria din România va conecta online cu prietenul ei Călin, un român stabilit în China, prin care putem vedea marea scenă a Festivalului Lanternelor Qinhuai din Nanjing.
15 februarie, luni, 19:30
10 desene animate într-o primăvară fericită
"Bastonul de Aur" - acrobație magică 3D
Piesa combină tehnologia 3D cu spectacolele actorilor de scenă și poveștile dramatice, prezintă strălucitor și intens povestea Bastonului de Aur după ce Regele Maimuță a fost zdrobit sub Muntele Wuzhi, în căutarea unor băieți care să predea arte marțiale și să lupte împreună împotriva răului.
16 februarie, marți, 19:30
„Anul Nou chinezesc plin de culori” - Expoziție de animație interactivă
Expoziția „Anul Nou chinezesc plin de culori” prezentă conservarea și dezvoltarea culturii Festivalului de primăvară din China, prin picturi lungi „China-Chic” colorate viu și scurte videoclipuri
„Bivolul de aur îi urează primăverii un bun venit” - Expoziție virtuală de design zodiacal
Expoziția prezintă opere excelente de artă zodiacală contemporană în diferite forme, cum ar fi oglinzi de bronz, figurine, picturi murale, picturi, monede, sigilii mici, hârtie decupată, ștampile și diferite lucrări ale artiștilor din 11 țări.
17 februarie, miercuri, 19:30
”Anul Nou Chinezesc Sănătos” lecții scurte de Tai Ji
Lecțiile scurte de Tai Ji sunt simple și ușor de învățat. Mișcările de bază ale Tai Ji, potrivite pentru exerciții la domiciliu, arată filozofia orientală a Tai Ji și cultura tradițională chinezească.
Concert simfonic de Anul Nou
Concert simfonic de Anul Nou cuprinde trei părți: "Uvertura Festivalului de primăvară", Suita "Stilul Yanhuang" și Clasicii occidentali. Durata este de aproximativ 60 de minute.


 
 

  版权及免责声明:凡本网所属版权作品,转载时须获得授权并注明来源“欧洲侨报”,违者本网将保留追究其相关法律责任的权力。凡转载文章,不代表本网观点和立场。版权事宜请联系:0040-751021899。版权所有:欧洲侨报苏ICP备17070786号-1