China emite un plan pentru construirea unei zone de cooperare aprofundată Guangdong-Macao


来源: 欧洲侨报   时间:2021-09-06 17:00:15






【China emite un plan pentru construirea unei zone de cooperare aprofundată Guangdong-Macao】
Autoritățile centrale ale Chinei au emis un plan general pentru construirea unei zone de cooperare aprofundată Guangdong-Macao în Hengqin.
Planul, emis de Partidul Comunist al Comitetului Central din China și de Consiliul de Stat, a fost făcut public duminică.
Acesta a spus că construirea zonei este un aranjament major pentru îmbogățirea practicii „unei țări, a două sisteme” și va fi o forță motrice importantă pentru dezvoltarea pe termen lung a Macao.
Hengqin este situat în partea de sud a orașului Zhuhai din provincia Guangdong, chiar peste regiunea administrativă specială Macao.
Suprafața totală a zonei de cooperare va fi de aproximativ 106 km pătrați, conform planului.
Planul definește poziția strategică a zonei ca o nouă platformă pentru a stimula diversificarea economică adecvată a Macao, un nou spațiu care oferă confort vieții și locurilor de muncă ale rezidenților din Macao, un nou model pentru îmbogățirea practicii „unei țări, a două sisteme”. precum și un nou teren înalt pentru construirea zonei golfului Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay.
Planul stabilește obiectivul ca zona să demonstreze pe deplin vitalitatea puternică și puterea „unei țări, a două sisteme” până în 2035, când obiectivul diversificării economice adecvate a Macao va fi realizat în principiu.
 

  版权及免责声明:凡本网所属版权作品,转载时须获得授权并注明来源“欧洲侨报”,违者本网将保留追究其相关法律责任的权力。凡转载文章,不代表本网观点和立场。版权事宜请联系:0040-751021899。

今日要闻

潮头观澜丨西部大开发 形成新格局 潮头观澜丨西部大开发 形成新格局

热点新闻

热点舆情



版权所有:欧洲侨报苏ICP备17070786号-1